Få vores nyheder på mail

​FødevareBanken sætter ny månedsrekord

Nyhed   •   Feb 01, 2018 13:41 CET

110 tons frisk overskudsmad har FødevareBanken i januar 2018 leveret til organisationer for socialt udsatte.

I januar 2018 udleverede FødevareBanken 110 tons mad til socialt udsatte i hele landet svarende til 275.000 måltider. Det er ny rekord.

Januar har været en usædvanlig travl måned i FødevareBanken, der ramte ny rekord ved at levere det højest antal ton mad ud nogensinde. 110 tons blev det til og da FødevareBanken sætter et måltid mad til 400 gram, svarer det til 275.000 måltider eller nok til at give de fleste beboere i Aarhus et enkelt måltid mad.

”Det er i sig selv ikke glædeligt, at vi vokser, men det glædelige er, at det mad vi får ellers ville være blevet smidt ud. Flere og flere virksomheder får øjnene op for os og muligheden for enkelt og sikkert at donere mad til os, der giver det videre til organisationer for socialt udsatte. På den måde undgår vi, at maden bliver smidt ud,” siger FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen.

Årsagen til rekorden er et par særligt store donationer fra bl.a. Innocent, Aarstiderne og Naturmælk.

FødevareBanken er en forening, der hovedsageligt kører rundt på grund af frivillige. Maden doneres af store danske fødevarevirksomheder og grossister. Det er aldrig mad, der er for gammel, men mad, der af den ene eller anden grund alligevel ikke kan sælges. Det kan være grundet fejl på etiketten, bulet emballage, kort holdbarhed, pletter på frugten, overproduktion eller andre årsager. Donorerne tæller i dag bl.a. Arla Foods, Dansk Supermarked, Unilever, Espersen Fisk, Aarstiderne, Rema 1000, Dagrofa, nemlig.com med mange flere.
I kølebiler og med høj fødevaresikkerhed sørger FødevareBankens ca. 180 frivillige for at maden bringes ud til herberger, kvindecentre, væresteder og andre steder for socialt udsatte, hvor maden forvandles til måltider.

FødevareBanken er netop fyldt 10 år og har afdelinger i København, Aarhus og Kolding. Også afdelingen i Aarhus satte rekord i januar med 52 tons mad.