Få vores nyheder på mail

​FødevareBanken modtager 4 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2017 11:09 CEST

Udsatte på hele Sjælland får fremover mulighed for at få mad fra FødevareBanken. Der sker med en stor donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Foto: andersbrinckmeyer.com

FødevareBanken har modtaget støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond, der skal sikre at socialt udsatte på hele Sjælland fremover modtager frisk overskudsmad.

FødevareBanken leverer allerede frisk overskudsmad i hovedstadsområdet, Lolland-Falster samt Øst- og Midtjylland. Samlet modtager over 150 steder for socialt udsatte, frisk overskudsmad hver uge.

Dette tal har nu udsigt til at stige markant, i det FødevareBanken inden for de næste to og et halvt år udvider leveringsområdet til fremover at dække hele Sjælland. Det sker ved hjælp af støtte fra den A.P. Møllerske Støttefond.

”Behovet for, at vi kommer bredere ud er stort og vi bliver jævnligt kontaktet af organisationer og fødevaredonorer, der spørger, om vi ikke snart kommer til deres område. Det er derfor glædeligt at vi nu kan udvide vores område betragteligt, ” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:

”At en så anerkendt og respekteret fond som Den A.P. Møllerske Støttefond vælger at støtte vores arbejde og vores udbredelse så generøst, ser jeg som en kæmpe blåstempling af det, vi gør. Vi glæder os til at kunne levere gode måltider til endnu flere socialt udsatte.”

I projektet ligger bl.a., at der skal ske levering til modtagere i kommuner i Region Hovedstaden og i Region Sjælland. I alt skal projektet føre frem til, at FødevareBanken fremover vil levere overskudsmad til 60 nye modtagere fordelt over hele Sjælland.

”Det er vigtigt at understrege, at den geografiske udbredelse skal ske med udgangspunkt i vores hovedkontor i København. Der skal altså ikke etableres en ny afdeling et sted på Sjælland, men vi skal i stedet afprøve forskellige former for lokal, decentral tilstedeværelse. Det kunne f.eks. være et lokalt tørlager eller et tættere samarbejde med det lokale erhvervsliv om lager og transport,” siger Karen-Inger Thorsen.

Projektet omfatter også udvikling og afprøvning af nye måder at nå socialt udsatte.
”Det tilbud vi har nu, er ikke relevant for alle, ligesom alle ikke bor i nærheden af et tilbud. Noget af det vi gerne vil kigge på er f.eks. udvikling af lokale madfællesskaber i boligsocialt regi,” siger Karen-Inger Thorsen.

Om Den A.P. Møllerske Støttefond Den A.P. Møllerske Støttefond blev oprettet i 1983. Dens formål er − ud over at yde støtte til en nærmere bestemt kreds af personer med tilknytning til A.P. Møller Gruppen − at støtte velgørende eller almennyttige formål, som bestyrelsen finder egnede og kvalificerede til støtte.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.