Få vores nyheder på mail

FødevareBanken nærmer sig landsdækkende udbredelse

Pressemeddelelse   •   Jun 08, 2017 09:40 CEST

Snart får socialt udsatte i Syddanmark mulighed for at modtage mad fra FødevareBanken, der åbner en ny afdeling i Kolding. Foto: http://www.andersbrinckmeyer.com/

Danmarks største aktør inden for bekæmpelse af madspild, tager nu et stort skridt på vej mod ambitionen om at blive landsdækkende, når FødevareBanken til efteråret kan åbne en afdeling i Kolding. Afdelingen skal dække hele Sydjylland og Fyn og er gjort mulig af en stor donation fra Oak Foundation.

FødevareBankens model med at indsamle tonsvis af overskudsmad fra industrien og fødevareproducenter og fordele det til socialt udsatte, har vist sig at være effektiv og bæredygtig. Så bæredygtig, at Oak Foundation Denmark netop har besluttet at donere 6 mio. kr. for at FødevareBanken kan komme endnu tættere på ambitionen om at blive landsdækkende.
I efteråret 2017 åbner FødevareBanken således sin tredje afdeling efter København og Aarhus, nemlig Kolding. Afdelingen i Kolding skal dække hele Sydjylland samt Fyn.

’Når Oak Foundation Denmark har valgt at støtte FødevareBanken, skyldes det som udgangspunkt en oplevelse af, at de udfører et godt og professionelt arbejde, som vi gerne vil bidrage til udbredes til endnu en region i Danmark. Vi finder endvidere, at FødevareBankens arbejde er et vigtigt supplement til det arbejde, der udføres for en stor og voksende gruppe meget udsatte borgere i Danmark, blandt andet i en række af de organisationer og foreninger som Oak Foundation Denmark støtter på anden vis. Endelig formår FødevareBanken gennem sin egen organisering at støtte op om en række socialt skrøbelige mennesker, der gennem deres arbejde i FødevareBanken får øget eget selvværd. FødevareBanken kombinerer således mange af de indsatser og værdier som fonden gerne vil støtte op om,’ siger direktør Esther Nørregård-Nielsen fra Oak Foundation Denmark. 


Nærmer sig landsdækkende status
Tidligere på året besluttede Den A.P. Møllerske Støttefond også at støtte FødevareBanken med 4 mio. kr. til yderligere udbredelse på Sjælland og med de nye planer i Sydjylland er FødevareBanken kommet et stort skridt nærmere ambitionen om at blive landsdækkende.

”Behovet for, at vi kommer bredere ud er stort og vi bliver jævnligt kontaktet af organisationer og fødevaredonorer i alle dele af landet, der spørger, om vi ikke snart kommer til deres område. Det er derfor glædeligt at vi indenfor den kommende tid, kan udvide vores leveringsområde ganske betragteligt både på Sjællland og i Sydjylland, ” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:

”At en så anerkendt og respekteret fond som Oak Foundation vælger at støtte vores arbejde og vores udbredelse så generøst, ser jeg som en blåstempling af den effektive metode, vi har fundet til at skabe værdi ud af mad, der ellers skulle være smidt ud. Vi glæder os til at kunne levere gode måltider til endnu flere socialt udsatte.”

Kolding er valgt på grund af sin strategiske beliggenhed i regionen, ligesom der er taget hensyn til, at en del af Danmarks store fødevareproducenter holder til i netop det område. Endelig har Kolding Kommune været meget samarbejdsvillig og interesserede i at tiltrække FødevareBanken til området.

Om Oak Foundation Denmark:

Oak Foundation Denmark blev oprettet den 29. maj 2002 og indgår i en international familie af Oak-fonde. Fonden støtter i dag udelukkende sociale projekter i Danmark og Grønland. Fonden har de sidste 5 år støttet mere end 225 sociale projekter. Fonden yder støtte til såvel 1-årige som 2- og 3-årige projekter. Fonden yder ikke støtte til enkeltpersoner. Fonden yder ikke støtte til kulturelle formål.
Kontakt til Oak Foundation Denmark: Direktør Esther Nørregård-Nielsen, mobil:
60630184

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.