Få vores nyheder på mail

FødevareBankens modtagere er meget tilfredse

Pressemeddelelse   •   Apr 16, 2018 11:01 CEST

Kok Jesper Frøsig fra Mændenes Hjem er glad for made fra FødevareBanken. Foto: andersbrinckmeyer.com/

Modtagerne af overskudsmaden fra FødevareBanken - væresteder, herberger, kvindehjem etc. er ovenud tilfredse med leveringerne af maden fra FødevareBanken. Det viser en undersøgelse lavet af ARGA Survey.

99% af de modtagere, der modtager mad fra FødevareBanken er godt eller meget godt tilfredse med samarbejdet.
99% er godt eller meget godt tilfredse med mødet med de frivillige fra FødevareBanken.
96% er godt eller meget godt tilfredse med fødevarehygiejnen i forbindelse med udleveringen af maden. For over halvdelen af modtagerne betyder maden for FødevareBanken, at de udsatte slutbrugere får billigere måltider og en sundere og mere varieret kost.

”Der er fuldstændig overbevisende tal og understreger til fulde, at vores model med indsamling, opbevaring og fordeling af overskudsmad fra industrien til socialt udsatte ved hjælp af frivillige, kan noget helt særligt,” siger Karen-Inger Thorsen, der er direktør i FødevareBanken.

Og kok på Mændenes Hjem i København, Jesper Frøsig giver hende ret:

”Maden fra FødevareBanken betyder glad mad, glade kokke og glade gæster. Den mad fra vi får fra FødevareBanken har den betydning, at enderne mødes økonomisk og at vi har råd til et par gange om året at holde en fest . f.eks. til sommer og jul, hvor der ikke bliver sparet på hverken mængde eller kvalitet, ” siger han.

”Undersøgelsen er lavet blandt 200 modtagere af maden og tæller organisationer som Kirkens Korshær, Blå Kors, Røde Kors, Mændenes Hjem, kvindecentre og andre organisationer, der arbejder med socialt udsatte i Danmark. 138 har svaret, hvilket giver en svarprocent på 69%.

Maden har stor betydning
På spørgsmålet om, hvordan overskudsmaden fra FødevareBanken påvirker gæsterne og beboerne på værestederne svarer 58%, at det betyder billigere måltider, 51% at det betyder sundere og mere varieret kost og 48 %, at der er flere ressourcer til andre ting.

Det er primært ønsket om at være med til at bekæmpe madspild, der gør, at modtagerne vælger FødevareBanken. Det gælder for 79 % af modtagerne. For 43 %’s vedkommende er motivationen at forbedre sundheden hos gæsterne og beboerne.

Maden lever op til forventningerne
90 % af modtagerne mener, at varerne fra FødevareBanken lever godt eller meget godt op til deres forventninger. 73 % mener, at variationen af varerne lever op til deres forventninger og 75 % mener at varerne stemmer overens med forventningerne til friskheden.

Leveringen af maden er i top
92% af modtagerne er tilfredse med det praktiske i forbindelse med udleveringen af maden.
99% synes, at mødet med de frivillige fra FødevareBanken fungerer godt eller meget godt. 96% synes at fødevarehygiejnen fungerer godt eller meget godt og 96% oplever, at de fastlagte aftaler overholdes. 

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.