Få vores nyheder på mail

​Så er FødevareBanken i Kolding åben

Pressemeddelelse   •   Dec 11, 2017 11:58 CET

Overmarksgården i Kolding, der er et boligtilbud for socialt udsatte var et af de første steder, der fik besøg på FødevareBankens allerførste rute i Kolding.

I månedsvis har FødevareBankens nye afdeling i Kolding haft travlt med etablering. Og nu er det alvor: I dag mandag den 11. december kl. 8.30 kørte den første kølebil afsted med god frisk overskudsmad til sociale væresteder, herberger og krisecentre i Kolding området. Og bilen var fuld af god mad. 

Der er blevet arbejdet hårdt for at få FødevareBankens nye afdeling i Kolding op at stå. Der er ansat folk, fundet lokaler, oplært frivillige, fundet modtagesteder, indkøbt kølebil og fundet fødevaredonorer. Og nu er driftschef Martin Brink og hans team klar med første levering af god frisk overskudsmad til væresteder, herberger og krisecentre i Kolding og omegn.

”Det har været utrolig spændende at starte FødevareBankens gode koncept op her i Kolding, og nu glæder vi os til at komme i gang med det, der virkelig handler om, nemlig at få formidlet god, frisk overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister til organisationer for socialt udsatte,” siger Martin Brink, der er driftschef i Kolding.

Første tur køres af et par af de nye frivillige i Kolding, ægteparret Jens og Gitte Lauridsen. Tirsdag går turen til Fredericia og på onsdag til Middelfart.


Store virksomheder donerer maden
Det er bl.a. virksomheder som Arla, Easyfood, Aarstiderne, H&P Frugt og Naturmælk, der leverer mad til FødevareBanken i Kolding. Det er mad, der ikke har overskredet sidste salgsdato, men som af forskellige årsager alligevel ikke kan sælges og ellers skulle have været smidt ud. Det kan være på grund af produktionsoverskud, fejl på etiketter, bulet emballage eller kort holdbarhed.

Modtagestederne er bl.a. Gademix – et socialt værested for unge, Overmarksgården – et boligtilbud for udsatte og hjemløse med misbrugsproblemer og Kolding Krisecenter – for voldsramte kvinder med og uden børn samt en række andre modtagesteder.

I starten er det planen at koncentrere sig om Kolding, Fredericia og Middelfart. Herefter kommer Esbjerg og byerne på vej dertil og dækningsområdet udvides ned til grænsen og Als. Om tre år og er det meningen, at FødevareBankens afdeling i Kolding skal være fuldt etableret og dække hele Region Syd. Dermed er vi formentlig oppe på ca. 50 modtagesteder og 90 frivillige alene i Kolding. Det er Oak Foundation Denmark, der med en stor bevilling har gjort åbningen i Kolding mulig.

Om FødevareBanken
FødevareBanken er en non-profit NGO, der formidler madoverskud fra fødevareindustrien til organisationer, der arbejder med socialt udsatte. Vores modtagere er bl.a. kollegier for unge mødre og deres børn, væresteder, herberger, børnehjem og andre steder for de mest udsatte i vores samfund.

Vores frivillige flytter hver dag i vores kølebiler ca. 3 tons overskudsmad eller hvad der svarer til ca. 6.200 måltider dagligt. FødevareBanken er altså både med til at afhjælpe et madspildsproblem for virksomheder samt et socialt problem for de mennesker, der mangler mad.

Vi har driftsafdelinger tre steder i Danmark. København, Aarhus og nu altså Kolding. 

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.