Få vores nyheder på mail

​Skybrud betyder ekstra mad til socialt udsatte

Pressemeddelelse   •   Sep 20, 2017 09:03 CEST

1,5 tons frugt fra det auvejrsramte Copenhagen Half Marathon er nu på vej ud til københavnske udsatte

Søndagens afbrudte Copenhagen Half Marathon på grund af uvejr, efterlod Sparta med 1,5 tons frugt, de ikke som beregnet kunne komme af med. På grund af samarbejdet med FødevareBanken lykkedes det dog at få varerne afhentet og de er nu på vej til udsatte i Københavnsområdet.

Efter et usædvanligt voldsomt uvejr blev det under Copenhagen Half Marathon søndag nødvendigt at afbryde løbet før det var slut. Det betød, at store mængder frugt ikke blev brugt, da deltagerne kom i mål.

Gennem samarbejdet med FødevareBanken er heldigvis nu lykkedes at få frugten fordelt til udsatte i Københavnsområdet.
”I år har vi grundet de usædvanlige omstændigheder haft ekstra meget frugt tilovers, og så er det selvfølgelig rigtig godt, at frugten kan bruges til noget godt i stedet for blot at blive smidt ud. Så vi er glade for, at Fødevarebanken kan bruge frugten som en del af deres gode arbejde,”siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta Atletik & Motion.

Mandag og tirsdag har FødevareBankens kølebiler samlet frugten ind og de ca. 1 tons æbler, 500 kilo bananer og 150 kilo appelsiner, vil i de kommende dage gøre nytte på herberger, kvindecentre, varmestuer med mere i Københavnsområdet.

”Vi er glade for at, at stor virksomhed som Sparta er opmærksomme på at undgå madspild. Gennem vores samarbejdsaftale ved de, at vi er glade modtagere af overskudsmad og garanter for at maden i stedet for at blive smidt ud, kommer ud til dem, der har brug for det, ” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.