Få vores nyheder på mail

Sociale organisationer får overskudsmad fra Foodexpo

Pressemeddelelse   •   Mar 19, 2018 12:14 CET

Det er FødevareBankens afdelinger i Aarhus og Kolding, der står for afhentning af mad hos Foodexpo 2018

Al overskudsmad fra Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, doneres i samarbejde med FødevareBanken til organisationer, som arbejder med socialt udsatte. En af modtagerne er julemærkehjemmet i Hobro, hvor man kalder det en kærkommen og værdsat gave for de 48 børn og unge.

”Fødevarer er en dyr udgiftspost. At vi modtager overskudsmad fra Foodexpo betyder derfor meget mere end alene mad på bordet. Det er med til at frigive ressourcer på andre plan også,” siger Lise Claesson, forstander på julemærkehjemmet i Hobro, hvor der i øjeblikket bor 48 børn og unge.

De ser frem mod at modtage en del af overskudsmaden fra Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, som afholdes 18.-20. marts 2018.

”Fødevarer og fødevarevariation udgør en stor del af vores eksistensgrundlag. På vegne af de børn og unge, vi har boende på julemærkehjemmet, er vi simpelthen så glade for at bliver udvalgt,” siger forstanderen.

De over 500 udstillere, som deltager i den kommende udgave af Foodexpo, forvandler i sagens natur MCH Messecenter Herning til et spændende viktualierum af føde- og drikkevarer i de tre messedage.

I nært samarbejde med FødevareBanken har udstillerne ved de seneste messer reduceret madspildet til et minimum. Årets messe bliver ingen undtagelse.

"Vi er selvfølgelig glade for samarbejdet med Foodexpo, hvor samarbejdet betyder at vi både får reduceret madspild og sørget for at maden kommer derhen, hvor der er mest brug for det, nemlig hos socialt udsatte," siger direktør Karen-Inger Thorsen, FødevareBanken.

Ved sidste messe blev over 14.000 måltider delt ud

Efter de to første messedage hentes overskudsmaden af organisationer i lokalområdet, som allerede samarbejder med FødevareBanken, mens øvrige organisationer i Nord- og Midtjylland samt julemærkehjemmet i Hobro, kan se frem til at modtage overskudsmaden efter den tredje og sidste dag, den 20. marts.

Udstillerne kan donere alt fra frugt og grønt, frostvarer, drikkevarer, brød og meget andet. FødevareBanken gennemgår varerne, så fødevaresikkerheden er i top og alt, der gives videre, er af god kvalitet.

”Det er umuligt at sige på forhånd, hvor meget og hvilken slags mad der bliver tilovers efter messen, men sikkert er, at der bliver en del. Vi glæder os utrolig meget over samarbejdet med FødevareBanken, som på fineste vis sørger for at forvandle madspild til måltid,” siger projektleder på Foodexpo, Carina Kirkegaard.

Ved seneste Foodexpo i 2016 blev der uddelt omkring seks tons overskudsmad. Det svarer til omkring 14.000 måltider.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse med over 500 udstillere.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. Organisationen blev stiftet i 2008. I 2017 indsamlede FødevareBanken over 900 tons mad til gavn for socialt udsatte i Danmark.

Julemærkehjemmet i Hobro hjælper årligt op mod 240 børn. Børnenes ophold er gratis for familierne, hvilket betyder, at julemærkehjemmet, som ikke modtager kommunal støtte, skal finde de 67.300 kroner, som hvert ophold koster, andetsteds.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse med over 500 udstillere.

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.