Få vores nyheder på mail

​Stryhns og FødevareBanken går sammen om at bekæmpe madspild

Pressemeddelelse   •   Maj 20, 2019 09:41 CEST

FødevareBanken og Stryhn's indgår nu et erhvervssamarbejde.

Stryhns og FødevareBanken har indgået et partnerskab, der omfatter donation af overskudsvarer og opbakning til FødevareBankens arbejde og kommunikation. Samarbejdet skal primært være med til at nedbringe madspild, men det skal også være med til at inspirere omverdenen til at gøre en forskel.

De modtagesteder, FødevareBanken leverer mad til, får fremover glæde af populære produkter fra Stryhns, som blandt andet omfatter postejer samt pålægssalater fra de Stryhns ejede fabrikker K-salat og Gråsten.

Det er overskudsproduktion og andre varer, som Stryhns af forskellige årsager ikke har mulighed for at sælge. I stedet for at blive kasseret bliver de nu doneret til FødevareBanken, der leverer overskudsmad til ca. 250 organisationer for socialt udsatte over det meste af landet.

»Jeg er meget glad for, at Stryhns ønsker at udvide samarbejdet med os, så det nu bliver til et egentligt erhvervspartnerskab, der udover varer også omfatter samarbejde blandt andet om at fortælle de gode historier. At modtage overskudsmad er selvfølgelig helt afgørende for, at vi kan fungere. Men at drive en organisation som FødevareBanken kræver ud over mad også synlighed og opbakning til vores arbejde. Det er derfor meget glædeligt, at Stryhns på den måde er med til at løfte det ansvar, som jeg også synes er erhvervslivets«, siger Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.

FødevareBanken har de seneste år etableret en række erhvervspartnerskaber. Blandt andet er Netto, Jyske Bank, Thise og nu altså også Stryhns med til at få FødevareBankens kølebiler til at køre ud med madvarer til organisationer for socialt udsatte.

»Vi har stor respekt for de mange organisationer som eksempelvis FødevareBanken, der er med til at sætte fokus på at hjælpe de danskere, som har det ekstra svært i hverdagen. Hos Stryhns vil vi gerne bidrage med vores overskudsvarer til herberger, væresteder, krisecentre, kvindehjem og andre hjælpeorganisationer for hjemløse og socialt udsatte, der samtidig understøtter vores ambition om mindre madspild. I stedet for at kassere overskudsvarer på grund af overproduktion, fejl på emballage eller lignende kan vi i fremtiden bidrage til overskud andre steder i samfundet. Derfor støtter vi op om FødevareBanken, og vi er stolte over, at vi fremover også vil deltage aktivt med at fortælle de gode historier, der forhåbentlig kan inspirere både forbrugerne og branchen,« siger Kristian Kornerup Jensen, administrerende direktør hos Stryhns AS.

Om FødevareBanken:
FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.


Om Stryhns AS

Stryhns AS er i dag et mærkevarehus for mærkerne Stryhn’s Leverpostej, Graasten Salater, K-Salat, Jensen’s Køkken, Slagtermester Andersen, Mayo, Royal Leverpostej og Langelænder Pølser, som er resultatet af en række succesfulde opkøb. Virksomheden omsatte i 2017 for 695 mio. kr. indenfor dagligvare og foodservice sektoren og har ca. 400 medarbejdere fordelt på fem lokationer i Danmark. Stryhns AS er en del af den familieejet norske koncern Agra, der har aktiviteter i Norge, Sverige og Danmark. Læs mere på www.stryhns.dk

For yderligere information:

Kristian Kornerup Jensen
Adm. direktør, Stryhns
2270 4902

Maria Sennels
Pressekontakt
2146 0077


FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.