Gå til indhold
FødevareBankens biler kører ud med gratis mad 299 steder i landet fra lagre i Kolding, Århus og København.
FødevareBankens biler kører ud med gratis mad 299 steder i landet fra lagre i Kolding, Århus og København.

Nyhed -

FødevareBanken er kommet til Holbæk

Fredag den 24. januar åbnede FødevareBankens nye rute i Holbæk med fire stop: Kirkens Korshær Klostercaféen, Holbæk Krisecenter Medusa samt de almene boligområder i Tølløse og Ladegårdsparken i Holbæk.

”Vi er glade for at få de almene boligområder med. De klassiske modtagere af overskudsmad fra FødevareBanken er forskellige former for botilbud, væresteder og varmestuer. Men der findes altså mange mennesker i Danmark, som ikke kommer de steder, og som stadig har brug for os. Både i forhold til at få leveret god og gratis mad og i forhold til de fællesskaber, der opstår omkring leverancerne af overskudsmad ude i boligområder som fx Ladegårdsparken”, siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

De to boligområder bliver en del af projektet Madfællesskaber Med Mening, som FødevareBanken kører med støtte fra Nordea-Fonden. Boligselskabet Sjælland er også en del af partnerskabet.

Francisco Ortega, udviklingschef i Boligselskabet Sjælland, udtaler: ”Projektet har været en stor succes i Karlemoseparken i Køge, og vi har også gode erfaringer med madfællesskaber fra andre boligområder. Så vi er glade for, at projektet nu også kommer til Holbækområdet – samt at FødevareBanken og Nordea-fonden gør det muligt”.

Sevda Cenikli, der er beboerrådgiver i Ladegårdsparken, er i gang med at sprede budskabet i boligområdet. ”Beboerne herude er positive, når jeg taler med dem om projektet. FødevareBanken kommer med maden og en drejebog, der beskriver hvordan man kan organisere sig, så der kommer noget godt ud af det. Der har været gode resultater andre steder på Sjælland, så jeg håber, vi kan gøre dem kunsten efter her hos os og få en masse til at engagere sig frivilligt i projektet.”

Emner

Pressekontakt

Rebecca Rasmussen-Kihl

Rebecca Rasmussen-Kihl

Pressekontakt Kommunikation og presse 60 11 16 45
Christian Lunøe

Christian Lunøe

Pressekontakt Kommunikation og presse 26441701

Fra madspild til måltid

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

FødevareBanken
Birkedommervej 31, 2. sa
2400 København NV
Danmark