Gå til indhold

Nyhed -

fødevareBanken modtager 200.000 kr. til arbejdet med frivillige

fødevareBanken modtager 200.000 kr. til arbejdet med frivillige

Lemvigh-Müller Fonden har netop doneret 200.000 kr. til fødevareBanken. Pengene skal gå til organisationens fundament, de 150 frivillige, der tilsammen sikrer, at mere end to tons overskudsmad dagligt bliver viderefordelt i henholdsvis Storkøbenhavn, Roskilde, Østjylland og Trekantsområdet.

fødevareBanken er en NGO, som arbejder med madspild og madfattigdom. Organisationen modtager friske overskudsfødevarer fra grossister og producenter og videredistribuerer til organisationer, der arbejder for og med socialt udsatte børn, unge og voksne.

”fødevareBankens frivillige udgør fundamentet for vores daglige virke og uden dem ville der ikke være nogen fødevareBank,” siger Karen-Inger Thorsen, direktør i fødevareBanken.

I dag er der tilknyttet 4 faste medarbejdere i driften og ca. 150 frivillige. I perioden 2014 til 2015 steg mængden af overskudsfødevarer distribueret med 54% fra 423 til 651 tons, svarende til mere end 500.000 stk. ekstra måltider. Samme stigning forventes i 2016.

I takt med den stigende efterspørgsel på overskudsfødevarer og dermed også behovet for flere frivillige, er det nødvendigt at hvervningsmetoder, informations- og læringssystemer i højere grad professionaliseres.

fødevareBanken har derfor søgt og fået penge til at støtte hvervning, fastholdelse, uddannelse og udarbejdelse af effektmålinger

Om Lemvigh-Müller Fonden: 

Lemvigh-Müller Fonden blev stiftet i 1946. Fonden har til formål at yde støtte til fremme af kulturelle, sociale og produktive formål til bedste for Danmark og dets befolkning samt at sikre Lemvigh-Müller-koncernens levedygtighed og effektivitet.

Lemvigh-Müller Fonden har gennem årene ydet støtte til en lang række formål og projekter efter målsætningen, at pengene skal bruges, hvor de gør mest gavn. Derfor vil fonden typisk støtte dem, der ikke er så økonomisk velpolstrede og ikke modtager offentlig støtte.

For yderligere kontakt: 

Trine Baadsgaard, kommunikations- og pressemedarbejder fødevarebanken: 20676345

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Rebecca Rasmussen-Kihl

Rebecca Rasmussen-Kihl

Pressekontakt Kommunikation og presse 60 11 16 45
Christian Lunøe

Christian Lunøe

Pressekontakt Kommunikation og presse 26441701

Relateret materiale

Relaterede nyheder

Fra madspild til måltid

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

FødevareBanken
Birkedommervej 31, 2. sa
2400 København NV
Danmark