Gå til indhold
Giv mad og mennesker en chance til
Giv mad og mennesker en chance til

Nyhed -

Mennesker og mad skal have en chance til

Mad skal spises, aldrig spildes. Det er fødevareBankens holdning og hver dag gør vi vores til, at det skal lykkes. Vi flytter overskudsmad fra vores fødevaredonorer og giver det til organisationer, der arbejder for udsatte børn, unge og voksne. 

I ugerne 45-48 lancerer vi kampagnen ’En chance til’, som reklamebureauet Advance har foræret os kvit og frit. Her sætter vi fokus på, at alle - rødderne, resterne, de oversete, overskydende – og stadig friske – skal have en chance til. Og det gælder både mennesker og mad.

Der er fortsat et stort madspild i Danmark og der er fortsat mange mennesker over hele landet, som hver dag savner sunde og nærende måltider. Derfor skal kendskabet til fødevareBanken styrkes, så endnu mere madspild kan blive til gode måltider for dem, der trænger.

fødevareBanken skal være mere kendt
Målet med kampagnen, der bliver vist på de sociale medier og på POP FM, er at øge kendskabet til fødevareBanken generelt i befolkningen for derigennem blive mere attraktiv for virksomheder, der vil investere i et såkaldt CSR-samarbejde (Corporate Social Responsibility), som styrker virksomhedens sociale ansvar og omdømme overfor kunder og samarbejdspartnere.

En håndfuld af landet dygtigste bloggere med tilsammen over 150.000 følgere på Instagram stiller også op for ”En chance til” og dokumenterer fødevareBankens arbejde gennem en række gadeportrætter.


Derudover er Netto samarbejdspartner og præmiesponsor og har gjort det muligt at fødevareBanken får 14 dages intensiv dækning på radiostationen POP FM. Netto sælger desuden en særlig madopbevaringskasse, der hjælper kunderne til at mindske deres eget madspild. Hele overskuddet af salget går ubeskåret til fødevareBanken.

Med den store frivillige opbakning i ryggen ser fødevareBanken frem til større opmærksomhed og mere støtte til deres vigtige arbejde fra både private og virksomheder.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Rebecca Rasmussen-Kihl

Rebecca Rasmussen-Kihl

Pressekontakt Kommunikation og presse 60 11 16 45
Christian Lunøe

Christian Lunøe

Pressekontakt Kommunikation og presse 26441701

Relateret materiale

Fra madspild til måltid

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

FødevareBanken
Birkedommervej 31, 2. sa
2400 København NV
Danmark