Gå til indhold
Jens Ditlev Lauritzen er ny formand for FødevareBankens bestyrelse
Jens Ditlev Lauritzen er ny formand for FødevareBankens bestyrelse

Nyhed -

​Ny formand for FødevareBankens bestyrelse

Erhvervsmanden og formanden for Lauritzen Fonden, Jens Ditlev Lauritzen overtager formandsposten i madspildsorganisationen FødevareBanken efter Klaus Bustrup, der går af efter seks år.

I forbindelse med FødevareBankens generalforsamling i Kolding torsdag, blev erhvervsmanden Jens Ditlev Lauritzen valgt som ny formand for FødevareBanken. Jens Lauritzen har været medlem af organisationens bestyrelse de sidste seks år, men træder altså nu helt i front.

”Jeg har fulgt FødevareBankens meningsfulde arbejde i en del år og jeg glæder mig til at komme endnu tættere på. I de år, jeg har fulgt FødevareBanken, har udviklingen været meget positiv og jeg ser ingen grund til, at det ikke skulle fortsætte. Det arbejde glæder jeg mig til at være en del af,” siger Jens Ditlev Lauritzen og fortsætter:

”Vi er nået langt i de godt 10 år, som FødevareBanken har eksisteret i Danmark og det går godt. Sidste år uddelte vi 1.080 tons frisk overskudsmad. Det svarer til 7.400 måltider - hver eneste dag. I 2018 uddelte vi 18 pct. flere varer, end året før. Og fremgangen fortsætter i år. Et stigende antal fødevarevirksomheder er opmærksomme på muligheden for at donere mad frem for at smide den ud. Det er meget positivt. Og det giver virksomhederne et bedre image,” siger Jens Ditlev Lauritzen.

Jens Ditlev Lauritzen overtager posten efter Klaus Bustrup, der har været formand for FødevareBanken i seks år.

”Det har været seks gode år og det har jeg været meget glad for. Og samtidig meget stolt over. Det har jeg aldrig lagt skjul på. Når jeg har besluttet mig for at gå af nu, er det fordi, det går godt. Og FødevareBanken står ved en skillevej. Vi har nået de mål, der blev sat for FødevareBanken, da vi i 2013 modtog den store bevilling fra Veluxfonden. Det betyder ikke, at arbejdet er færdigt, men at der skal findes andre og nye veje, der kan sikre, at vi forsat er på rette kurs og samtidig søger nye destinationer, nye mål. Den opgave overlader jeg trygt i hænderne på en ny formand, ” siger Klaus Bustrup.

Direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen siger: 

”Jeg har været meget glad for samarbejdet med Klaus Bustrup og vi er nået langt i den tid, han har været vores formand. I de år er vi bl.a. blevet landsdækkende og har fået konsolideret vores økonomi. Jeg ser frem til at dette gode og konstruktive samarbejde kan fortsætte med den nye formand.”

På generalforsamlingen blev også Tina Salling valgt ind i FødevareBankens bestyrelse. Winnie Berndtson fortsætter som næstformand i bestyrelsen. 

Emner

Pressekontakt

Rebecca Rasmussen-Kihl

Rebecca Rasmussen-Kihl

Pressekontakt Kommunikation og presse 60 11 16 45
Christian Lunøe

Christian Lunøe

Pressekontakt Kommunikation og presse 26441701

Fra madspild til måltid

FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper vi for at ændre.

FødevareBanken
Birkedommervej 31, 2. sa
2400 København NV
Danmark