Få vores nyheder på mail

​Royal Greenland ny donor til fødevareBanken

Nyhed   •   Dec 06, 2016 10:32 CET

Med den nye samarbejdsaftale med Royal Greenland får fødevareBanken mulighed for at tilbyde fisk til de sociale modtageorganisationer. Et længe næret ønske er gået i opfyldelse.

I en ny aftale er Royal Greenland blevet leverandør af overskudsmad til fødevareBanken.

”Fisk er noget af det, vi længe gerne har villet kunne tilbyde vores sociale modtageorganisationer, så vi er rigtig glade for, at vi nu har fået en aftale med Royal Greenland,” siger direktør for fødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

Aftalen omhandler alle Royal Greenlands produkter, hvad enten der er tale om rejer, fisk, convenience eller andet. Også Royal Greenland er glade for aftalen.

”Vi har allerede fokus på madspild. Alligevel har vi indimellem varer, der af den ene eller anden grund ikke kan sælges. Det kan være på grund af forkerte etiketter, kort holdbarhedsdato eller andre ting. Fødevarebanken er en god aktør, der distribuerer den gode mad til folk, der har brug for det, hvilket vi synes er bedre end at kassere varerne,” siger Hanne Kvist, der er ansvarlig for markedsudvikling og marketing hos Royal Greenland.

I forvejen modtager fødevareBanken frisk overskudsmad fra en række store donorer på både Sjælland og i Jylland, bl.a. Arla, Kellogs, Unilever og Aarstiderne. Fødevarerne distribueres til ca. 140 sociale modtagesteder såsom varmestuer, herberger, kvindecentre med mere. Samlet bliver det til ca. 1.550.000 måltider om året til socialt udsatte børn, unge og voksne.